Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Vælg side
More Info
Read More
FOLKETS SKOLE FOLKETS SKOLE FOLKETS SKOLE FOLKETS SKOLE

FOLKETS SKOLE

Borgerforestilling
15.oktober- 17.oktober 2015,BaggårdTeatret
Huskunstnerprojekt

Sofie Christiansen fulgte det første år af Skolereformen og ud fra samtaler og interviews med lærere, elever, ledere og forældre skabte hun en borgerforestilling i samarbejde med Morten Andersson leder af Oure Højskoles performance linjer og BaggårdTeatret.

En iscenesættelse af svendborgensernes egne historier, og oplevelser, udført af amatører, modige voksne og børn på scenen i alderen 8 – 70 år.

På scenen havde vi kroppe i forskellige former, størrelser og aldre, som giver en ærlighed, skrøbelighed og genkendelighed for dem, som ser på og som tilfører forskellige nuancer og perspektiver på Folkets skole.

Efter forestillingen blev publikum inviteret op i scenografien, hvor efter debatten gik i gang.

Det forgik på den måde at vi først viste vores forestilling som varede ca. 40 minutter. Så fik folk en kort pause og når klokken ringede blev publikum inviterede op i vores scenografi. Her fik de et stykke papir i hånden med 5 spørgsmål angående vores skole og reformen. Nå klokken ringede skulle 2 mennesker finde sammen. Først fik den ene 2 minutters taletid og derefter den anden. Så ringede klokken igen og man skulle finde et nyt menneske og et nyt spørgsmål, at snakke med og om. På bagerste side havde vi lavet en tom boble hvor hver enkel person kunne skrive noget som havde gjort indtryk på den enkelte ud fra de spørgsmål og samtaler de havde haft.

Vi i sART har fået endnu mere blod på tanden i forhold til projekter som dette også kaldet community dans projekter. Det kunne være interessant i mindre målestok og lave borgermøder på denne måde. Vælge nogle emner ud som er vigtige for Svendborg kommunes fremtid. Lave små performences på 5 minutter for derefter at snakke med folk om emnet. Vi tror på at en sådan form vil få folk til at tænke mere ud af boksen.

Læs anmeldelse her