Image Image Image Image Image

OM sART

sART Danseteater er et professionelt danseteater med base i Svendborg. Vi har tre kerne ord som kendetegner sARTs arbejde.

Spejling – Vi laver teater som skaber resonans, som vi kan spejle os i  – allesammen . De grimme de smukke de gamle de unge, de brutale og de sårbare. Fælles menneskelige følelser og drømme. Du er dér. Jeg ser det og jeg forstår nu, hvordan det er at være mig.

Vi ønsker at inddrage alment menneskelige erfaringer, at besøge livet som det folder sig ud i ghettoer, almene villakvarterer og i skolegården hos 7. klasse. Deres udsagn bliver omsat til replikker og opråb, som fletter sig sammen med dansens udtryk.

Sanselighed – sART danseteater er kropsteater, med alt hvad vores krop kan. Kroppen er ikke bare bevægelse, den er også ydre sansninger og indre eksplosioner. Hos sART danseteater omfavner vi kroppen i alle dens stadier og håber på at kunne inspirere til et liv med mere bevægelse, flere berøringer, endorfiner og større livsglæde.

Samhørighed – For sART danseteater er samhørigheden ikke et luftigt ideal, men en konkret metode. Vi arbejder med borgerinddragelse, interviewer børn på otte år og laver danseworkshops med folk på 70. Vi skaber vores forestillinger  – professionelle og borgerforestillinger – i et fællesskab. 

Samhørighed er også udtryk for den oplevelse vi vil skabe hos publikum. Folk skal være lidt tættere, når de gå ud end de var da de kom. 

Vi tror på fællesskab og bæredygtighed. Samhørigheden mellem mennesker og natur. Vi genbruger, genskaber, låner og lejer, deler og uddeler. 

Der er så meget der forbinder os og så lidt der skiller os ad. “DANS FORANDRER OS”

sART danseteater har Co.produceret med Odense Teater, BaggårdTeatret, Den Fynske Opera med Team Teatret i Herning og i sæson 23/24 med Teater Momentum. Vi har vundet priser ved CphCulture og været Reumertnomineret for årets Børne- og Ungdomsforestilling i 2017 og 2023.

Grundlagt i 2011 af Sofie Christiansen og Anneline Köhler Juul.

 

sARTs kunstneriske leder
Sofie Christiansen

sARTs bestyrelse 2023/24
Loa Haislund Larsen, producent Odense Teater (formand); Iben Friis Jensen, kulturjournalist (sekretær); Anneline Köhler Juul, producent (kasserer); Jan de Neergaard, scenograf, Tina Ponsaing, skolelærer;  Kim Linnet, efterskolelærer og poetryslammer; Christina Dyekjaer, højskolelærer.